Zamena cevi za grejanje

Centralno grejanje kao sistem koristi cevi kroz koje kruži topla voda. Kada dođe do problema sa cevima centralnog grejanja, obično je to na krajevima koji se navojima povezuju sa kotlom ili radijatorima u radijatorskom sistemu centralnog grejanja. Problem koji se desi na cevima radijatorskog centralnog grejanja je obično vidljiv i ogleda se u vlaženju, kapanju ili curenju vode, pa je zamena cevi za grejanje uglavnom rešenje problema.

U slučaju ove vrste problema sa cevima za centralno grejanje neophodno je izvršiti popravke u skladu sa problemom koji se pojavio. Kod sistema podnog centralnog grejanja ponekad je teško odrediti gde se problem sa cevima nalazi, ako nije na samim krajevima.

Stručni UCG majstori za grejanje pravilno će utvrditi uzrok oštećenja cevi i proveriti da li postoje neki dodatni uzroci koji mogu dovesti do dodatnih problema. U okviru usluga popravke i zamene cevi za grejanje, UCG može ugraditi ili zameniti crne cevi ili bakarne cevi bez razlike.Ne oklevajte da pozovete UCG stručnjake za sisteme centralnog grejanja čim primetite vlaženje ili curenje vode na bilo kom delu sistema centralnog grejanja. Biće nam zadovoljstvo da rešimo problem sa cevima centralnog grejanja što je pre moguće, brzo kvalitetno i profesionalno.

Zamena ventila radijatora

Ventili na radijatorima omogućavaju otvaranje i zatvaranje protoka vode , a neke vrste ventila omogućavaju i podešavanje i održavanje prilagođene sobne temperature u bilo kom trenutku. Ventili na radijatorima koji obezbeđuju regulaciju temperature nazivaju se i termostatskim ventilima. Termostatski ventili za radijator takođe dolaze sa širokim podešavanjem temperature. Zamena ventila radijatora je preporučljiva odmah po prvom primećenom nedostatku.

Kako se menjaju ventili na radijatorima? UCG poseduje stručne majstore za instalaciju ili zamenu bilo kog tipa radijatorskih ventila bilo kog proizvođača. Vršimo zamenu ventila na radijatorima od onih najobičnijih pa sve do programabilnih ventila koji će automatski regulisati temperature u određenim. Naši kvalifikovani tehničari za grejanje će posao ugradnje ili zamene ventila na radijatorima veoma brzo, kvalitetno i profesionalno.

Da li raditi zamenu ventila radijatora samostalno? Ako niste profesionalac u oblasti grejanja ili vodoinstalacija, naša preporuka je da zamenu ventila radijatora prepustite stručnom licu. Na primer, prilikom zamene ventila na radijatorima treba pravilno postaviti zaptivni materijal i zaviti ventil do određene mete, ni prejako (može doći do pucanja), ni premalo (može se pojaviti curenje. Pogrešan izbor ventila za radijator, posebno termostatskog, može prouzrokovati loše funkcionisanje sistema grejanja.Stručni majstori za sisteme grejanja UCG pažljivo vrše izbor i posao zamene ventila na radijatorima kako bi se ostvarili najbolji efekti i efikasnost celog sistema.

Kako odabrati najbolje majstore za zamenu ventila radijatora? Svaki majstor za grejanje kojeg šaljemo radi modernizacije vaših radijatora ili samo zamene postojećih ventila istim tipom već dugo radi na polju ugradnje i popravke grejnih sistema i poznaje sve sigurnosne propise i standarde.

Premeštanje radijatora

Usluga premeštanja radijatora kao dela centralnog daljinskog ili centralnog etažnog grejanja je usluga koja obezbeđuje da se postojeći radijator ili više njih iz raznih razloga premesti na drugu poziciju ili u drugu prostoriju. Premeštanje radijatora u slučaju daljinskog grejanja podrazumeva ispuštanje vode iz sistema centralnog grejanja pre rada na bilo kom njegovom delu.

Ovo je veoma bitno jer je praktično nemoguće isprazniti samo jedan radijator ili otkačiti cevi sa njega, a da ne dođe do poplave i sl. Ispuštanje vode iz sistema pre radova na premeštanju radijatora u slučaju daljinskog grejanja je odgovornost stručnih lica iz toplane, tako da se ta činjenica mora uzeti u obzir.

Kod premeštanja radijatora u objektima koji imaju sopstveno centralno grejanje, tzv. etažno grejanje, stručni majstori za grejanje UCG mogu i sami izvršiti sve neophodne radnje za zamenu ili premeštanje radijatora. Premeštanje radijatora treba raditi tek kada se za njega pronađe adekvatno mesto i donese odluka gde tačno treba da bude, mada se u nekim slučajevima ne preporučuje premeštanje radijatora ukoliko može doći do lošijeg funkcionisanja grejanja.

Za savet, procenu ili preporuku u vezi premeštanja radijatora centralnog grejanja, najbolje je da pozovete UCG majstora za grejanje i nakon razgovora možete odlučiti i izabrati najbolje rešenje.

Povezivanje kotla

U okviru ponude svojih usluga u oblasti ugradnje i popravke sistema centralnog grejanja, UCG ima i uslugu povezivanja kotlova za centralno grejanje na čvrsta i tečna goriva. Prilikom instalacije centralnog grejanja, bez obzira na kom će se gorivu zasnivati, važno je imati sve informacije, kao i dobronamerne savete za izbor odgovarajućeg rešenja.

Ugradnja centralnog grejanja podrazumeva i ugradnju i povezivanje kotla, ali se pre samog pozicioniranja kotla mora voditi računa o nekoliko veoma važnih stvari. Ugradnja i povezivanje kotla za centralno grejanje zahteva, u bezbednosnom smislu, poštovanje uputstva proizvođača kotla doslovce. Iz uputstva se može videti da li taj kotao odgovara nameni i načinu korišćenja koji vama odgovara. U okviru centralnog grejanja postoje takođe neke stvari o kojima se mora misliti unapred, a to može biti izbor u pogledu vrste sistema centralnog grejanja (otvoreni, zatvoreni) od čega zavisi i način povezivanja kotla i dodavanje, odnosno nedodavanje određenih elemenata (ekspanzione posude, sigurnosni ventili i sl.)

Povezivanje samog kotla se radi u zavisnosti od izbora sistema, a lokacija kotla, odnosno prostorija u koju se kotao ugrađuje mora ispunjavati osnovne zahteve po pitanju odvođenja dima, udaljenosti od zapaljivih i nezapaljivih materijala, provetrenosti prostorije i sl. U slučaju da želite da zamenite ili modernizujete stari sistem centralnog grejanja ili ugradite centralno grejanje u postojeći ili novosagrađeni objekat, pozovite UCG i naši stručnjaci mogu za vas pronaći kvalitetno i pouzdano rešenje uz minimalne troškove.

Ugradnja klima uređaja

Ponekad je potrebno zameniti stari klima uređaj zbog dotrajalosti, nepravilnog rada, povećanja troškova, pada efikasnosti ili drugih razloga. Međutim, izbor klima uređaja nikada nije jednostavan. Naši profesionalni radnici, specijalizovani za ugradnju klima uređaja, na osnovu opisa prostora za koji vam je potreban klima uređaj, najbolje vas mogu posavetovati koji će vam klima uređaj najbolje raditi. Uvek smo tu da zajedno sa vama razmotrimo vaše zahteve, potrebe i da, na osnovu preferencija i drugih faktora važne za vas, damo najbolji savet i procenu troškova ugradnje novg klima uređaja.

Održavanje klima uređaja

Održavanje klima uređaja je važno jer može pomoći da vaš klima uređaj traje duže. Procenjuje se da bi vlasnici mogli da učine svoj klima uređaj između 5 i 15 procenata efikasnijim samo redovnim čišćenjem i zamenama filtera! Pored toga, neke garancije proizvođača i servisa zahtevaju godišnje održavanje sistema da bi ostale važeće. Nudimo niz planova održavanja klima uređaja koji odgovaraju različitim budžetima i potrebama. Naši planovi takođe uključuju pogodnosti za stalne klijente, kao što su prioritetna usluga i popusti na održavanje i popravke.